top of page
POSTURO-GRAN.png

La postura és l'adaptació que fa el cos humà al lluitar contra la gravetat per mantenir l’equilibri. Per gestionar aquest equilibri, el cos utilitza uns sistemes de captació d’informació de l’exterior (que permeten saber on estem en relació a l’espai) i de l’interior (que ens permeten saber com estem posicionats): els peus, els ulls o l’oïda interna entre d’altres. La posturologia és la disciplina que s’encarrega d’analitzar i estudiar aquests mecanismes.

Sovint tens dolors físics que per molt que tractis no acaben marxant o sempre tornen: mal a l’esquena, tensió cervical, una punxada al genoll cada cop que surts a córrer, etc. Moltes vegades un desequilibri postural mantingut augmenta la despesa energètica, fa que una part del cos tingui més to del normal i genera dolor. Si no se soluciona aquest desequilibri postural, el dolor no acabarà marxant mai. Per això és molt important descobrir quin és el sensor postural que està creant el desequilibri per poder-lo corregir i fer desaparèixer totes les tensions.

La posturologia és una disciplina pluridisciplinar, on hi poden intervenir especialistes diferents com fisioterapeutes, osteòpates, podòlegs, dentistes o terapeutes visuals entre d’altres.

Indicacions
  • Dolors musculars o articulars repetitius: lumbar, cervical, genolls, peus, etc.

  • Tendinitis de repetició

  • Mal de cap, migranyes

  • Trastorns de la mandíbula, bruxisme

  • Aprendre a tenir una bona postura i tenir autoconeixement del cos

  • Millora del rendiment esportiu i prevenció de lesions

posturologia-test-columna-origen
back-pain-postura-origen
Com és una sessió de posturologia?

Durant una sessió el més important és fer una exploració exhaustiva i els testos clínics necessaris per esbrinar quin és el o els mecanismes de captació que fallen i provoquen el desequilibri postural. Després buscarem el millor tractament per reeducar aquest sensor postural amb teràpia manual, exercicis funcionals i, si fes falta, un tractament complementari específic amb l’especialista corresponent.

D’aquesta manera, a Origen aconseguim reeducar el cos i fer marxar aquests dolors que pateixes des de fa temps i dels que no ets capaç d’alliberar-te’n, tot fent prevenció per evitar que tornin i millorant així l’estat de salut i la vitalitat.

Tens alguns d'aquests símptomes i
no trobes solució ?​ 

Posa't en contacte amb nosaltres i junts buscarem el millor tractament per tu.

posturologia-test-pies-origen

Tens algun dubte?​ Visita les nostres FAQS o posa't en contacte amb nosaltres.

bottom of page